Faragás, népművészet – Mónus Béla

FARAGÁS, NÉPMŰVÉSZET – Mónus Béla fa szobrai közt

Gyakorlat: közös betlehemi jászol készítése polisztirolból kifaragott és megfestett szobrocskákkal

Korosztályok: 7-10 évesek, 11-14 évesek, 14-18 évesek

Mónus Béla nem iskolában tanulta a fafaragást. Szobrai ősi motivációból és tehetségből táplálkoznak, melyet sok-sok év munkával fejlesztett. Régen így dolgozhattak a falusi fafaragók, akik maguk kedvére alkottak, kezdetben talán csak az idő eltöltése miatt, s a szép szeretete nyomán. Ebből bátorságot merítve, a Karácsony közeledtével arra vállalkozunk, hogy egy egész csoport által elkészített betlehemi jászolt készítünk. Az egyik gyerek Józsefet, a másik a bölcsőt, a harmadik a bárányt készíti el… S a végén az osztály magával viheti a közös alkotást.

A Józsefvárosi Galéria kiállító terében a gyerekek számára délelőtt és délután is izgalmas képzőművészeti foglalkozások zajlanak, melyek során közelebb kerülnek az alkotásokhoz, s maguk is létrehoznak műveket. Minden foglalkozás az adott kiállítási anyag feldolgozásán túl egy különös témát és egy képzőművészeti technikát állít a középpontba. A sorozat célja, hogy a gyerekek a megszokott (óvodai/iskolai) környezetből kilépve, egy kis képzőművészeti galériában megtapasztalhassák kreativitásukat, saját művészi, alkotó énjüket. A gyerekek minden alkalommal hazavihetnek valamit, amit maguk készítettek, s büszkék lehetnek rá. A legtöbb kiállítás esetében minden korosztály számára tartunk foglalkozásokat.

Szeretettel várjuk (max. 30 fős) óvodai és iskolai csoportok jelentkezését a korosztálynak megfelelő, 60-150 perces, díjtalan programjainkon.  A foglalkozásokat Sipos Orsolya vezeti. Időpontot előre kell egyeztetni a +36 20 5877-444-es telefonszámon, vagy sipos.orsolya17@gmail.com címen. A belépés mindenki számára díjtalan.

  

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Részvétel: ingyenes

Időszak: december  11 és 15 között, délelőtt és délután

2017-12-13T10:07:58+00:00
global $eventon; $eventon->frontend->load_default_evo_scripts();
X