Foltok és vonalak – Lóránt János Demeter

FOLTOK ÉS VONALAK, KÉPZELETBELI ALAKOK SZÜLETÉSE – Lóránt János Demeter festményei közt

Gyakorlat: papírból tépéssel kialakított foltok továbbrajzolása, kompozíció kialakítása –

Időszak: október 16 és 19 között

Korosztályok: 5-6 évesek, 7-10 évesek, 11-14 évesek, 14-18 évesek

A Lóránt János Demeter festményein sokszor emberi alakokat, állatokat, egyszerű jeleneteket, tájakat látunk, melyek a valóságtól teljesen eltérő módon, erősen torzítva és foltokká-vonalakká egyszerűsítve jelennek meg. Az abszrakt képeihez hasonlóan ezeknél is nagy szerepet játszik a képzelet, mely által a képek megelevenednek és sajátos víziókként állnak előttünk. A gyerekek és a művészek sokkal többször tudnak a látványban számukra érdekes dolgokat felfedezni, továbbszőni magukban egy történetet, s a maguk módján kifejezni. Ezt a képességünket nem szabad elveszítenünk. A gyakorlati foglalkozáson mindenki maga választhatja ki, mely formák továbbrajzolására vállalkozik, s a végén egy-egy saját képet vihetnek haza magukkal.

A Józsefvárosi Galéria kiállító terében a gyerekek számára délelőtt és délután is izgalmas képzőművészeti foglalkozások zajlanak, melyek során közelebb kerülnek az alkotásokhoz, s maguk is létrehoznak műveket. Minden foglalkozás az adott kiállítási anyag feldolgozásán túl egy különös témát és egy képzőművészeti technikát állít a középpontba. A sorozat célja, hogy a gyerekek a megszokott (óvodai/iskolai) környezetből kilépve, egy kis képzőművészeti galériában megtapasztalhassák kreativitásukat, saját művészi, alkotó énjüket. A gyerekek minden alkalommal hazavihetnek valamit, amit maguk készítettek, s büszkék lehetnek rá. A legtöbb kiállítás esetében minden korosztály számára tartunk foglalkozásokat.

Szeretettel várjuk (max. 30 fős) óvodai és iskolai csoportok jelentkezését a korosztálynak megfelelő, 60-150 perces, díjtalan programjainkon.  A foglalkozásokat Sipos Orsolya vezeti. Időpontot előre kell egyeztetni a +36 20 5877-444-es telefonszámon, vagy sipos.orsolya17@gmail.com címen. A belépés mindenki számára díjtalan.

         

Az itt látható kollázsok nem Lóránt János Demeter munkái.

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Részvétel: ingyenes

Időszak: október 16 és 19 között, délelőtt és délután

2017-10-17T19:18:13+00:00
global $eventon; $eventon->frontend->load_default_evo_scripts();
X