Lóránt János Demeter kiállítása

Lóránt János Demeter

Munkácsy-díjas festőművész, Érdemes Művész

NOMÁD című kiállítása

Megnyitó: 2017. október 6. péntek, 18 óra

Megnyitja: Garami Gréta művészettörténész

Közreműködik: Mentés Másként Trió

A kiállítás megtekinthető: 2017. október 6 – november 6.

A kiállításhoz kapcsolódó programok:

– „Művészvilág” című portréfilm levetítése és beszélgetés a műgyűjtőkkel. Vendégeink: Lóránt János Demeter, Kugler Flórián, Völgyi Miklós:

október 16. hétfő, 18 óra

– Tárlatvezetés Mónus Viktorral: október 18. szerda, 18 óra

– Múzeumpedagógia – „Foltok és vonalak, képzeletbeli alakok születése” – bejelentkezés alapján (+36 20 5877-444), további információ az eseménynél.

Idézet Supka Magdolna Lóránt János Demeterről írott könyvéből:

“Vannak a szabad természetben tiszta nagy vizek, melyeknek nincsen sekélye, nem lehet bennök térdig-övig mártózva szoktatni tagjainkat, hanem egész testtel, egyszerre kell beléjük merülni, aztán úszva vagy lebegve, talajvesztőn átadni magunkat e súlytalan létezésben a tudat és a lélek szabad szárnyalásának – mégsem feledve annak veszélyét, hogy a víznek mélyen van a mélye és állhatatos a vonzása. Ilyen hirtelen-táruló és hívó mélyvízi benyomást kelt bennünk Lóránt János Demeter festészete is.”

A Józsefvárosi Galéria egyik hagyománya, hogy minden évben egy kiállítást Dr Supka Magdolna művészettörténész emlékének szentel. Lóránt János Demeter is azok közé a művészek közé tartozott, akiknek munkásságát nagyra értékelte, elismertetéséért harcolt. A szereplő alkotások válogatást nyújtanak a Völgyi-Skonda és a Kugler gyüjteményekből. A kiállítás részét képezik Supka Manna dokumentumai, illetve a megnyitó alkalmával a Supka Manna díj – Csikai Márta által készített bronz emlékplakett átadása (melyet a T-art Alapítvány és az Akadémia Humana Alapítvány ad ki). A kiállítás a Magyar Festészet Napja programsorozatnak is része.

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Részvétel: ingyenes

Időpont: október 6. péntek, 18 óra

2017-11-08T10:08:20+00:00
global $eventon; $eventon->frontend->load_default_evo_scripts();
X