Színek és fények – Tenk László

A SZÍNEK ÉS FÉNYEK SZEREPE AZ ÉRZELMEK KIFEJEZŐDÉSÉBEN – Tenk László festményei közt

Gyakorlat: temperakép festése

Időszak: november 20 és 24 között

Korosztályok: 5-6 évesek, 7-10 évesek, 11-14 évesek, 14-18 évesek

Tenk László festményein a köznapi dolgokat olyan hőfokon s a benső átélésnek olyanfajta elevenségével látjuk, ami páratlan – mondta Supka Magolna művészettörténész. „Ennek a festőnek minden képe lélegzik, han­gulati atmoszférájával, köl­tészetével.” Foglalkozásunkat a színek hagyományos szerepének (szimbolikájának) és a saját benső sugallataink összehasonlításával kezdjük. „Milyen érzéseket kelt bennem a piros, s milyet, ha a zöld mellé tesszük, s milyet, ha a narancs mellé?” Ezután a festményeken megjelenő fényt vizsgáljuk, annak mennyiségét, színét, irányát… Saját festményeinken a színek és a fény jelenléte tudatosan egy-egy saját érzelem kifejezését szolgálják.

A Józsefvárosi Galéria kiállító terében a gyerekek számára délelőtt és délután is izgalmas képzőművészeti foglalkozások zajlanak, melyek során közelebb kerülnek az alkotásokhoz, s maguk is létrehoznak műveket. Minden foglalkozás az adott kiállítási anyag feldolgozásán túl egy különös témát és egy képzőművészeti technikát állít a középpontba. A sorozat célja, hogy a gyerekek a megszokott (óvodai/iskolai) környezetből kilépve, egy kis képzőművészeti galériában megtapasztalhassák kreativitásukat, saját művészi, alkotó énjüket. A gyerekek minden alkalommal hazavihetnek valamit, amit maguk készítettek, s büszkék lehetnek rá. A legtöbb kiállítás esetében minden korosztály számára tartunk foglalkozásokat.

Szeretettel várjuk (max. 30 fős) óvodai és iskolai csoportok jelentkezését a korosztálynak megfelelő, 60-150 perces, díjtalan programjainkon.  A foglalkozásokat Sipos Orsolya vezeti. Időpontot előre kell egyeztetni a +36 20 5877-444-es telefonszámon, vagy sipos.orsolya17@gmail.com címen. A belépés mindenki számára díjtalan.

         

Ezek Tenk László festményei, a címlapon Tenk László palettája (olajfesték) látható.

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Részvétel: ingyenes

Időszak: november 20 és 24 között, délelőtt és délután

2017-11-29T20:01:12+00:00
global $eventon; $eventon->frontend->load_default_evo_scripts();
X