Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád műsora

Ha betér az Égi Király – magyar népi betlehemes játék
4 éves kortól

„Öregapámtúl hallottam, hogy jeles ünnep alkalmával – amennyiben kellőképpen felkészült, megfényesedett a test és a lélek – Ég a Földdel összeér. S a Mennyeknek kapuján olyankor bélátni. Úgy mesélte, hogy egyenest az Úristen szeme közi lehet olyankor nézni!
No, de emlékezzünk csak: hogy es vót ez 2013 évvel ez előtt?
Egyszer volt, hol nem volt, túl a zord üveghegyeken, még az Óperenciás tenger jégtábláin es túl, éppen ott, ahol a kurta farkú malacka fagyott földet túr, ahol kidőlt kemencének bedőlt oldala es havas volt, s ahol a vénasszony szoknyájának a hetvenhetedik ráncába odafagyott a kicsiny, fehér bolha – ott volt egy mély álomba merült, sötét világ…”
Ősi, kincses hagyományokra visszatekintő betlehemes játékunkat bábtáncoltatással, énekmondással és élő dudaszóval ajánljuk a kedves nagyérdemű figyelmébe.
Alkotók: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád

A VIII. kerületben élőknek és a kerület óvodai, iskolai csoportjainak ezek a programok díjtalanul látogathatók. Előzetes bejelentkezés és egyeztetés (kézműves foglalkozáson való részvételi szándék jelzése is): billing.gyongyi@jkn.hu e-mail címen, illetve a
+36 70 517 4685-ös telefonszámon, Billing Gyöngyinél lehet.

Kézműves foglalkozás témája: adventi díszek készítése /45 perc/

A kézműves foglalkozásokat Sipos Orsi vezeti, korlátozott létszámban folynak. (Ha erről külön kérdésük van, érdeklődjenek a +36 20 5877-444-es telefonszámon, vagy sipos.orsolya17@gmail.com e-mail címen.)
Az egész programra (nem VIII. kerületieknek) 500 Ft/fő a díja

Időpont: december 15.  péntek, 9: 30 óra

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Jegyár: Ingyenes

Időpont: 2017 12.15.