Haladó csoport

75 % gyakorlat: gerincnyújtás, izomlazítás, aszanák (jóga testtartások), pranayama (légzőgyakorlatok), jógalazítás, hangterápia, beszélgetések…

25 % elmélet (ízelítő): A HINDU CHAKRA-RENDSZER fiziológiai, pszichológiai, energetikai, tudati, metafizikai összefüggései.
Több évre rendezett főiskolai szintű jegyzetek…

A JÓGA gyakorlás eredményei:
Feszültségeken való felülemelkedés, fizikai egészség, hatékony mentális egyensúly, belső értékek (tehetségek) kibontakozása, lelki megbékélés, mély önmegismerés…

A jóga gyakorlatrendszere minden életkorban hasznos, segíti a szervezet karbantartását, az egészségmegőrzést, és pszichés, mentális jótékony hatásai vannak.

A modern kor sporttudománya a jógát a rekreációs „all life time” sportok közé sorolja. A rekreáció kifejezés azt jelenti, hogy nem versenycentrikus, hanem karbantartó, egészségmegőrző, felnőtt korosztálynak szánt tömegmozgalom jellegű sport. Az „all life time” azt jelenti, hogy az egész élet során gyakorolható és minden életkorban jótékony irányba befolyásolja a szervezetet (és a lelki, mentális állapotot).

A jóga szellemi hagyománya több ezer éves emberi egyetemes műveltségből táplálkozik és a mai kor emberének is képes egyetemes értékeket közvetíteni. A jóga foglalkozások rendszere olyan felnőttképzést nyújt, ahol a személy megválaszthatja mennyi időt szán magára, és mire helyezi a hangsúlyt. A tanítás az önképzés igényére támaszkodik, nem vizsgáztat, nem kötelez, nem térít, meghagyja a hallgató önállóságát. A tanítás igyekszik egyetemes értékeket közvetíteni: fizikai gyakorlatok, életvezetési tanácsok, az emberi pszichikum és tudat működése, öntudatosodás, találkozók, táborok, társadalmi élet és egyebek.

A jóga foglalkozások rendszere lehetőséget nyújt egészségmegőrző sportolásra, pihentető lazításra, kulturális és társadalmi érintkezésre, vidám összejövetelekre, táborokra, ismerkedésre és nem utolsó sorban hasznos szellemi átlagműveltség megszerzésére. Olyan hely, ahol megválaszthatod milyen sűrűn, milyen alkalmakkor és milyen programokon veszel részt.

Időpont: minden szerdán 18:30 – 21 -óráig

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Részvétel: részvételi díj fizetendő

Időpont: minden szerdán 18:30 óra