Jókai Anna emlékezete

A kötelező távolságtartás érvényesítése érdekében ennek a programnak a látogatói létszámát maximum 40 főben limitálni kényszerülünk!

Az est folyamán a fellépők párbeszéd formájában idézik meg Jókai Anna életművét.
Szerkesztette: Tallián Mariann
Előadják: Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek.
Zongorán közreműködik: Antal Gábor zongoraművész.
Időtartam: kb. 80 perc

A láncszerűen összekapcsolódó részletek alapját az Átvilágítás című önéletrajzi regény képezi. A rövid szemelvényeken keresztül, elsősorban a művésznő életrajzát helyezzük középpontba. Kidomborodik az alkotó ember vívódása a hétköznapokban, illetve a magánélet megjelenése az írói munkafolyamatban. Az életút felidézése során kirajzolódik egy meggyötört lélek és test spirituális fejlődés története, és a kulcs, a megoldás, a boldogság felé vezető úton, mely nem más, mint az Istenben való szilárd hit. Igyekszünk megmutatni, hogy mi Jókai Anna sajátos megközelítése és válasza a boldogságról és megtisztulásról, az életrajzi szemelvényeket összekapcsoló – a Virágvasárnap alkonyán, a Ne féljetek, a Godot megjött, a Breviárium és a Hit kapuja című könyvek alapján – versek, prózarészletek, regény részletek, summázatok segítségével.

Az előadás az ARS SACRA programsorozat keretén belül valósul meg.
Időpont: 2020. szeptember 18. péntek, 18 óra

Kedves Látogatóink!

Galériánknak értelemszerűen mindig az aktuális járványhelyzethez kell igazítania működését. Ebből kifolyólag nem zárható ki, hogy esetlegesen korlátozó intézkedések bevezetésére fogunk kényszerülni (részleges nyitva tartás, látogatói létszám korlátozás, időszakos bezárás).
Programjaink szervezésekor mindezt figyelembe vettük, ezért a műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Józsefvárosi Galéria

Részvétel: ingyenes

Időpont: 2020. szeptember 18., 18 óra