„Így láttam a világot”

Szeretettel meghívjuk a Kürthy Hanna grafikusművész kiállítására.

A kiállítás megtekinthető: 2020. július 6 – augusztus 31-ig.

Kürthy Hanna Budapesten született. Négyéves korában első díjat nyert az Unesco nemzetközi gyerekrajz versenyén. Tizennégy éves koráig 20 nemzetközi gyermekrajz és festészeti kiállitáson vett részt. Minden alkalommal díjat nyert, köztük hat aranyérmet Delhiben, Rómában, Tókióban, és Freiburgban.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát, miközben festészetet tanult Fischer Ernőnél és Tamás Ervinnél. Ebben az időszakban több könyvet, verseskötetet és mesekönyvet illusztrált, valamint a Magyar Hírek grafikusaként rajzai rendszeresen megjelentek a lapban.
Miután elnyerte a Cziffra Alapítvány franciaországi ösztöndíját, részt vett az Alapítvány több kiállitásán, valamint számos egyéb tárlaton Párizsban, és Franciaországban, továbbá ő tervezte az Alapítvány emblémáját is.

„A dolgok lényegét szeretem ábrázolni, minél kevesebb eszközzel, minél egyszerűbben. A képeken nemcsak a vonal, hanem az azt körülvevő fehér tér is szerepet kap. Célom egy mozgás, érzés minél letisztultabb formában való jelképezése.”

A kiállítás hétköznap 10-18 óráig látogatható.

A kiállításra a belépés díjtalan.