Leltár, avagy mennyek és poklok

A kiállítás bizonytalan ideig nem látogatható!

Szeretettel meghívjuk Pasqualetti Eleonóra „Leltár, avagy mennyek és poklok” c. kiállítására.
A kiállítás megtekinthető: 2020. november 2 – 2021. 01.03.

Míg a kút a mûvészetben gyakran az alvilágot jelöli, a pokolra szállást jelképezi, ebben az esetben létünk sötétebbik felének tartályává, a pusztulás miatti egyetemes szorongás kifejezõjévé vált. Bár legtöbbünk számára a vágyott idill egy távoli, örök világ, ám egy stilizált, de valós kút, amely az alsó világot jeleníti meg, mégis közelebb áll a hétköznapi életünkhöz.

P A S Q U A L E T T I E L E O N Ó R A

„Magyarország nyugati részén, Nagykanizsán születtem 1954-ben egy tízgyermekes, vallásos pedagóguscsaládban. Az elsõ római ösztöndíjamat a rendszerváltozáskor kaptam, ekkor találkoztam a kolostorkerengõk spirituális atmoszférájával. Ekkorra Magyarországon a vasfüggöny mögötti rendszer megdõlt, de annak sebei megmaradtak. Ezt az éles ellentétet fogalmaztam meg XX. századi kerengõ címû installációmban, amelyben a szakrális, meditatív teret gyapjúból szõtt vasoszlopok segítségével egy kíméletlen, profán térré alakítottam. A harmoikus istenivel való viszonyt vetettem össze a vallástalan világgal, az éteri és a materiális szemléletet helyeztem egymással ellentétbe. A kolostorkerengõ szoros tartozéka a kút, mint égi kötelék, amely megnyitja az utat az isteni világ felé.”

Kedves Látogatóink!

Galériánknak értelemszerűen mindig az aktuális járványhelyzethez kell igazítania működését. Ebből kifolyólag nem zárható ki, hogy esetlegesen korlátozó intézkedések bevezetésére fogunk kényszerülni (részleges nyitva tartás, látogatói létszám korlátozás, időszakos bezárás).
Programjaink szervezésekor mindezt figyelembe vettük, ezért a műsorváltozás jogát fenntartjuk!